Vad hände sen?

Efter lyckad rekrytering har vi kontakt med alla nyanlända talanger i upp till två år via Jobbentréns coachningsprogram, som ser till att anställningen fungerar. Vi ger den nyanställde kunskap och vägledning för att utvecklas på arbetsplatsen och integreras i samhället. Jobbentréns coachningsprogram ger även arbetsgivaren metoder och verktyg för att bli en mer inkluderande arbetsplats. 

Men vi (och säkert också ni) undrar ofta vad hände sen? Därför checkar vi in med några av de nyanlända talanger som tidigare har fått jobb via Jobbentrén. Vad gör de idag, och hur långt har de kommit på sin integrationsresa?

 Många jobbar kvar. Andra har gått vidare till nya utmaningar. En stjärna som jobbar kvar är Saba som började på Melanders Fisk i Täby hösten 2017. Första gången vi träffade Saba var det största målet att få en fast anställning. Vilket hon behövde för att Migrationsverket skulle godkänna att hennes dotter skulle kunna flytta hit. Idag bor 11-åriga Elim tillsammans med Saba i närheten av Gullmarsplan, där hon går i fjärde klass.

 Två andra nyanlända talanger som efter en lyckad tid på sina anställningar gått vidare mot nya utmaningar är Murwan och Eyad. Både Murwan och Eyad fick jobb via oss under 2018. Murwan jobbade på Vasamuseets restaurang som restaurangbiträde under sommaren och Eyad jobbade som kontorsassistent på Stratsys. Både Murwan och Eyad beskriver sina anställningar som dörröppnare och idag studerar de båda vidare och tar sig ann nya utmaningar här i Sverige.

 Vill du veta mer om vad som hände sen? Följ Jobbentrén Facebook där vi löpande checkar in med några av de nyanlända talanger som tidigare har fått jobb via Jobbentrén.

 
Föregående
Föregående

Finalist Årets mångfaldsföretag

Nästa
Nästa

Vår Praktikant Elin 💚