vi ser till att anställningen fungerar

Efter lyckad rekrytering ger vi den nyanställde kunskap och vägledning att utvecklas på arbetsplatsen och integreras i samhället. Tillsammans med den anställde skapar vi ett individuellt utformat coachningsprogram.


Träffa Prets, en av de nyanlända talanger som fått jobb via oss och som vi coachar. Det här är hans, och vår, historia:  "Jag heter Prets Cabuguas och är 28 år gammal. Min dröm är att någon gång driva ett eget ställe, men först vill jag lära mig allt om och få erfarenhet från alla delar inom restaurangbranschen. För mig är det viktigt att ha ett arbete; jag vill kunna försörja mig själv och skicka bidrag till min familj i Filippinerna. Jag flyttade till Sverige för kärleken skull för ett år sedan, i mars 2016. Efter bara sex månader fick jag jobb som nisse på restaurangen Le Rouge i Stockholm. Från mitt hemland har jag en kandidatutbildning i hotell- och restaurang management. Jobbentrén, som jag träffade via Arbetsförmedlingen, fixade anställningen åt mig och jag trivs jättebra. Min coach på Jobbentrén har hjälpt mig att utvecklas på jobbet och trivas i Sverige. Vi träffas ofta för att prata om hur det går för mig och Jobbentrén har även kontakt med min chef Johan. För att jag ska kunna ta mer ansvar på jobbet tränar vi på menyn. Jag har alltid gillat att dansa så min coach och jag har börjat leta efter danskurser. Där kan jag träffa nya människor och träna på min svenska. Jobbentrén hjälper mig mycket med språket och hur jag ska lära mig - på jobbet och SFI. Och så har jag fått en svensk fikakompis! Det är mycket nytt när man är ny på ett jobb – och när man flyttar till ett annat land. Ibland är det svårt. Jag har fått lära mig hur det fungerar med A-kassan, pensionen och hur man bäst klarar en kall svensk vinter. Min coach har även hjälpt mig att förstå att jag inte bara ska tänka på vad jag gör fel på jobbet, jag ska också ge mig själv beröm när jag gör någonting bra. Jag är ganska blyg men på Jobbentrén försöker de få mig att bli mer social så att jag får kompisar och lättare och snabbare kommer in i samhället. Jag brukar säga: I’m shy, but I’ll try."

Träffa Prets, en av de nyanlända talanger som fått jobb via oss och som vi coachar. Det här är hans, och vår, historia

"Jag heter Prets Cabuguas och är 28 år gammal. Min dröm är att någon gång driva ett eget ställe, men först vill jag lära mig allt om och få erfarenhet från alla delar inom restaurangbranschen. För mig är det viktigt att ha ett arbete; jag vill kunna försörja mig själv och skicka bidrag till min familj i Filippinerna.

Jag flyttade till Sverige för kärleken skull för ett år sedan, i mars 2016. Efter bara sex månader fick jag jobb som nisse på restaurangen Le Rouge i Stockholm. Från mitt hemland har jag en kandidatutbildning i hotell- och restaurang management. Jobbentrén, som jag träffade via Arbetsförmedlingen, fixade anställningen åt mig och jag trivs jättebra.

Min coach på Jobbentrén har hjälpt mig att utvecklas på jobbet och trivas i Sverige. Vi träffas ofta för att prata om hur det går för mig och Jobbentrén har även kontakt med min chef Johan. För att jag ska kunna ta mer ansvar på jobbet tränar vi på menyn.

Jag har alltid gillat att dansa så min coach och jag har börjat leta efter danskurser. Där kan jag träffa nya människor och träna på min svenska. Jobbentrén hjälper mig mycket med språket och hur jag ska lära mig - på jobbet och SFI. Och så har jag fått en svensk fikakompis!

Det är mycket nytt när man är ny på ett jobb – och när man flyttar till ett annat land. Ibland är det svårt. Jag har fått lära mig hur det fungerar med A-kassan, pensionen och hur man bäst klarar en kall svensk vinter. Min coach har även hjälpt mig att förstå att jag inte bara ska tänka på vad jag gör fel på jobbet, jag ska också ge mig själv beröm när jag gör någonting bra.

Jag är ganska blyg men på Jobbentrén försöker de få mig att bli mer social så att jag får kompisar och lättare och snabbare kommer in i samhället. Jag brukar säga: I’m shy, but I’ll try."


Ville Stjernström Coachningsansvarig  070-739 74 56  Ville@jobbentren.se

Ville Stjernström

Coachningsansvarig 

070-739 74 56 

Ville@jobbentren.se

Vill du veta mer om vårt coachningsprogram? 

Mejla, ring eller kom förbi på en kaffe så berättar vi gärna mer om vårt coachningsprogram och hur vi arbetar.