Praktikplats: projektledare inom rekrytering och sälj

Är du intresserad av att jobba med projektledning inom rekrytering och sälj och samtidigt bidra till integration? Då borde du söka praktikplatsen som projektledare på Jobbentrén! Hos oss får du chans att prova många olika utmaningar – vi arbetar i team och med mycket individuell frihet och ansvar. Vi söker en kreativ och strukturerad praktikant som ska hjälpa Jobbentrén att få ut fler nyanlända i lyckade anställningar!

Om Jobbentrén

Jobbentrén är ett socialt företag som arbetar med rekrytering och coachning av nyanlända. Vi vill vi göra det enkelt för företag som letar personal att nå nyanlända talanger, det gör vi genom matchning. Vi ser även till att anställningen fungerar – efter lyckad rekrytering ger Jobbentréns coachningsprogram den nyanställde kunskap och vägledning för att utvecklas på arbetsplatsen och integreras i samhället.

Jobbentrén sitter i The Park på Hälsingegatan 49 i centrala Stockholm. För närvarande består arbetsstyrkan av sju personer, med en ambition att växa.

Om praktiken

Praktiken är på heltid i minst 2-3 sammanhängande månader och upp till ett halvår, med start efter överenskommelse. Praktiken sker under nära handledning av Julia Herou, som är projektledare och rekryterare på Jobbentrén. Praktiken är oavlönad, och vi ser helst att den ingår i en utbildningsplan.

I praktiken ingår att vara behjälplig inom flera delar av verksamheten, men med fokus på projektledning inom rekrytering och sälj.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • hålla i intervjuer, både enskilda och i grupp

 • jobba med matchning mellan kandidater och tjänster på uppdrag av kund

 • administrativa uppgifter gällande vårt kandidatsystem

 • vara med och utveckla Jobbentréns rekryteringsstrategi

 • assistera vid bearbetning av nya samarbetsföretag; säljlistor, kallsälj

 • vara med och utveckla Jobbentréns säljstrategi

 • medverka på olika event, t.ex. gruppaktiviteter

Vi söker dig som:

 • studerar till eller har en kandidat- eller magisterexamen inom beteendevetenskap, personal, projektledning eller annan relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet.

 • har goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift. Engelska och/eller ett tredje språk är meriterande men inget krav.

 • har god samarbetsförmåga och kan arbeta i grupp, men trivs också bra med att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

 • trivs med varierade uppgifter och ett jobb där den ena dagen inte är den andra lik.

 • är kreativ, noggrann, nyfiken, flexibel och bekväm med att hugga i där det behövs.

Det är även meriterande (men inget krav) om du har jobbat i ett rekryterings- och/eller säljverktyg förut.

Personlig lämplighet är viktigast – praktiken utformas till stor del efter den kompetens som du själv har eller vill utveckla och dina övriga egna önskemål.

Ansökan och kontakt

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt – urval sker löpande. Maila CV och personligt brev till julia@jobbentren.se. Det går även bra att maila vid eventuella frågor.

Vi ser gärna sökande i alla åldrar, med olika bakgrund, kön, förutsättningar och läggning.

Vi ser fram emot din ansökan!