JOBBENTRÉN ERBJUDER PRAKTIKPLATS INOM KOMMUNIKATION OCH PROJEKTLEDNING

Är du intresserad av att arbeta som kommunikatör och samtidigt bidra till integration? Då borde du söka praktikplats på Jobbentrén! Hos oss får du chans att prova många olika utmaningar – vi arbetar i team och med mycket individuell frihet och ansvar. Vi söker en kreativ och strukturerad praktikant som ska hjälpa Jobbentrén nå ut till fler personer, med målet att få ut fler nyanlända i lyckade anställningar!

Om Jobbentrén

Jobbentrén är ett socialt företag som arbetar med rekrytering och coachning av nyanlända. Vi vill vi göra det enkelt för företag som letar personal att nå nyanlända talanger, det gör vi genom matchning. Vi ser även till att anställningen fungerar – efter lyckad rekrytering ger Jobbentréns coachningsprogram den nyanställde kunskap och vägledning för att utvecklas på arbetsplatsen och integreras i samhället.

Jobbentrén sitter i The Park på Hälsingegatan 49 i centrala Stockholm. För närvarande består arbetsstyrkan av åtta personer, med en ambition att växa.

Om praktiken

Praktiken är på heltid i minst två sammanhängande månader och upp till ett halvår, med start efter överenskommelse. Praktiken sker under nära handledning av Ville Stjernström, som är coachningsansvarig på Jobbentrén. Praktiken är oavlönad.

I praktiken ingår att vara behjälplig inom flera delar av verksamheten, men med fokus på kommunikation och projektledning.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • planera och skapa innehåll för våra olika kanaler; hemsida och sociala medier.

 • vara med och utveckla Jobbentréns kommunikationsstrategi.

 • vara behjälplig vid utformning och införsäljning till media.

 • bevaka vad som skrivs om Jobbentrén och liknande företag på temat integration, samhälle, arbetsmarknad.

 • assistera vid bearbetning av nya samarbetsföretag; framtagning av presentationer, säljlistor etc.

 • medverka på och arrangera olika event, t.ex. rekryteringsträffar och gruppaktiviteter.

Vi söker dig som:

 • studerar till eller har en kandidat- eller magisterexamen med inriktning media och kommunikation, journalistik, projektledning eller annan relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet.

 • har goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift. Engelska och/eller ett tredje språk är meriterande men inget krav.

 • förståelse för digital kommunikation och är van vid och gillar att använda sociala medier.

 • har god samarbetsförmåga och kan arbeta i grupp, men också är duktig på självständigt arbete och att ta egna initiativ.

 • trivs med varierade uppgifter och ett jobb där den ena dagen inte är den andra lik.

 • är kreativ, noggrann, nyfiken, flexibel och bekväm med att hugga i där det behövs.

Det är även meriterande (men inget krav) om du kan och gillar att arbeta med fotografering, rörlig bild och filmproduktion, grafisk formgivning (PhotoShop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro) samt att göra presentationer (KeyNote).

Personlig lämplighet är viktigast – praktiken utformas till stor del efter den kompetens som du själv har eller vill utveckla och dina övriga egna önskemål.

Ansökan och kontakt

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt – urval sker löpande. Maila CV och personligt brev till ville@jobbentren.se. Det går även bra att maila vid eventuella frågor.

Vi ser gärna sökande i alla åldrar, med olika bakgrund, kön, förutsättningar och läggning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Exempel på vad tidigare praktikanter har gjort :)

Emma Fogelström, som gjorde praktik under våren 2018, hjälpte oss att utveckla vår grafisk profil. Emma gav oss medarbetare verktyg att själva bli bättre fotografer genom en kurs hon höll, vilket är till stor hjälp i vårt dagliga arbete. Hon åkte dessutom runt till många av de arbetsplatser som anställt via oss, och fotograferade nyanlända talanger som arbetar via oss. Hon har även animerat den här informationsfilmen, om att anställa via Jobbentrén:

Ebba Henriksson, som praktiserade hos oss under våren 2019, arbetade mycket med sociala medier. Bland annat spelade hon in filmer med nyanlända talanger som söker jobb via oss, som vi skickar till företag som är intresserade av att anställa via oss. Ebba tog även fram ramar för sociala medie-inlägg samt gjorde illustrationer vi använder i vårt säljmaterial. Dessutom ritade av Ebba ett par av de kvinnor som arbetar via oss, för ett inlägg på internationella kvinnodagen:

Fifi på The Winery Hotel

Fifi på The Winery Hotel

Gayane på Hässelbygårdsskolan

Gayane på Hässelbygårdsskolan

Genet på Urban Deli

Genet på Urban Deli