JOBBENTRÉN ERBJUDER PRAKTIKPLATS INOM KOMMUNIKATION OCH PROJEKTLEDNING

 

Om Jobbentrén

Jobbentrén är ett socialt företag specialiserade på rekrytering och coachning av nyanlända. Tillsammans med arbetsgivare vill vi förbättra situationen för nyanlända på arbetsmarknaden. Samtidigt vill vi göra det enkelt för företag som letar personal att nå nyanlända talanger genom matchning. Vi ser även till att anställningen fungerar - efter lyckad rekrytering ger Jobbentréns coachningsprogram den nyanställde kunskap och vägledning för att utvecklas på arbetsplatsen och integreras i samhället.

Jobbentrén sitter i Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57C i centrala Stockholm. För närvarande består arbetsstyrkan av tre personer, med en ambition att växa.

Om praktiken

Praktiken är på heltid i minst 2-3 sammanhängande månader och upp till ett halvår.  Start efter överenskommelse. Praktiken sker under handledning av Jobbentréns grundare och vd Andrea Dea Ahlenius. Praktiken är oavlönad. 

Vad innebär praktiken?

I praktiken ingår att vara behjälplig inom flera delar av verksamheten, men med fokus på kommunikation och projektledning.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Planera och skapa inlägg i sociala medier.

 • Skriva och publicera texter på hemsidan.

 • Behjälplig vid utformning och införsäljning av nyheter till media.

 • Bevaka vad som skrivs och uppmärksammas i media om Jobbentrén, våra konkurrenter, på teman arbetsmarknad, integration, etcetera och förmedla relevant information.

 • Assistera vid bearbetning av nya samarbetsföretag - dvs framtagning av säljlistor, presentationer och offerter, samt eventuell även ringa och medverka vid möten.

 • Medverka på och hjälpa till att arrangera events som t.ex. rekryteringsträffar, gruppaktiviteter, osv.

 • Stöd vid framtagning och implementering av planerings- och strategidokument.

Vi söker dig som:

 • studerar till eller har en kandidat- eller magisterexamen med inriktning media och kommunikation, journalistik, projektledning eller annan relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet.

 • har goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift. Engelska och/eller ett tredje språk är meriterande (ej krav).

 • förståelse för digital kommunikation och är van vid och gillar att använda sociala medier särskilt Facebook och Instagram. Erfarenhet kring att använda LinkedIn är meriterande (ej krav).

 • har god samarbetsförmåga, men också är duktig på självständigt arbete och att ta egna initiativ.

 • trivs i förändring och ett jobb där den ena dagen inte är den andra lik.

 • är kreativ, noggrann, nyfiken, flexibel och bekväm med att hugga i där det behövs
   

Det är även meriterande (ej krav) om du kan och gillar att arbeta med rörlig bild och filmproduktion, fotografering och grafisk formgivning (PhotoShop, InDesign) samt att göra presentationer (KeyNote).

Personlig lämplighet är viktigast - arbetet utformas till stor del efter den kompetens som praktikanten själv har eller vill utveckla.

Ansökan och kontakt

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt - urval sker löpande. Maila CV och personligt brev till info@jobbentren.se

Jobbentrén ser gärna sökande i alla åldrar, med olika bakgrund,  kön, förutsättningar och läggning.

Vi ser fram emot din ansökan!