JOBBENTRÉN SÖKER COACH OCH REKRYTERARE

Tycker du att det låter spännande att hjälpa nyanlända komma in på arbetsmarknaden? Vill du bli en viktig länk för deras olika vägar mot arbete och integration? Sök då tjänsten som Jobbentréns coach och rekryterare!

Om Jobbentrén
Jobbentrén är ett socialt företag som gör det enkelt för företag med personalbehov att nå nyanlända talanger genom noggrann matchning. Vi ser även till att anställningen fungerar - under hela första anställningsåret får de nyanställda ta del av Jobbentréns coachningsprogram som ger kunskap och vägledning för att 1) utvecklas på arbetsplatsen och 2) integreras i samhället.

Om rekryteringsprocessen
För att hitta nyanlända talanger arbetar Jobbentrén uppsökande. Vi åker ut till boenden, skolor och andra sammanhang för nyanlända, anordnar rekryteringsträffar tillsammans med Arbetsförmedlingen samt är ute på jobbmässor.

För att matchningarna ska bli så lyckade som möjligt hjälper Jobbentrén företagen att analysera sina personalbehov - så att det är tydligt för alla vilka arbetsuppgifterna kommer att vara, samt vad som är viktigt för att göra ett bra jobb hos just dem.

Sedan gör Jobbentrén urvalet åt företagen genom att intervjua i flera steg.  Därefter presenterar vi kandidaterna för företagen - som intervjuar och låter provjobba. När företaget valt slutkandidat finns Jobbentrén som stöd vid ansökan till Arbetsförmedlingen.

Om Jobbentréns coachningsprogram
Efter lyckad rekrytering ser Jobbentrén också till att anställningen fungerar. Då får den nyanställde en coach på Jobbentrén som hjälper till att komma in i sin roll på arbetet. Coachen finns som bollplank för möjligheter och utmaningar på jobbet, men även privat. De hörs regelbundet och ses 2-3 gånger i månaden. Coachen har även kontinuerlig kontakt med arbetsgivaren för att se till att alla är överens om vad som går mer eller mindre bra för den nyanställde. Som en del av programmet erbjuder Jobbentrén även de nyanlända gruppaktiviteter några gånger i månaden samt att bli matchade med en kompis och/eller mentor.

Om tjänsten
Som coach och rekryterare på Jobbentrén är du en viktig länk i vårt arbete att hjälpa företag hitta nyanlända talanger och se till att anställningen fungerar.  Tjänsten innefattar främst operativt, men även strategiskt arbete.

Dina arbetsuppgifterna kommer innefatta rekrytering av nyanlända, kandidathantering samt kontakt med Arbetsförmedlingen. Du kommer att coacha nyanlända som fått jobb via oss samt ha kontakt med företag som väljer att anställa via oss.

Eftersom Jobbentrén är ett litet och nystartat företag innefattar tjänsten också olika insatser i alla delar av verksamheten som t.ex. bearbetning av nya företag, kommunikation och projektledning. Möjligheten att påverka arbetet utifrån dina egna idéer är stor.

Vi söker dig som
Vill vara med i uppbyggandet och utvecklingen av ett nytt spännande socialt företag. Här arbetar du i en flexibel miljö med möjlighet att påverka hela verksamheten, samt att strukturera och planera ditt eget arbete. Här finns chans att få en betydande position i företaget.

Tycker att arbetsmarknadsinsatser är viktiga och vill kombinera ditt engagemang med affärsmässighet.

Är social, prestigelös, och har ett motiverande och coachande förhållningssätt. Du är trygg och nyfiken på andra. Människor känner förtroende för dig. Du är duktig på att bygga relationer och nätverka.

Du är strukturerad och självgående. Du trivs i förändring och ett jobb där den ena dagen inte är den andra lik. Du kommer arbeta i en expansiv och föränderlig organisation där du förväntas växa tillsammans med oss och våra uppdrag. Vi vill arbeta med branschens mest engagerade och motiverade medarbetare.

Behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Ett tredje språk är meriterande (ej krav).

Erfarenhet från arbete med coachning, rekrytering, sälj, kommunikation och/eller projektledning  är meriterande - men vi har inga krav på yrkeserfarenhet utan går på personlig lämplighet. Även erfarenhet från något praktiskt och/eller ett serviceyrke är meriterande.

Om anställningen
Heltid. Anställning i 6 månader med stor möjlighet till förlängning. Lön och startdatum efter överenskommelse. Arbetsplatsen är på Hälsingegatan 49 i centrala Stockholm.

Ansökan och kontakt
Välkommen att skicka in din ansökan senast 8 april. Jobbentrén ser gärna sökande i alla åldrar, med olika bakgrund,  kön, förutsättningar och läggning. Registrera dig här för att ladda upp CV och personligt brev.