Film #2 - Safa Al Khamri

För tre år sedan kom det fler flyktingar till Sverige än någonsin tidigare - en av dem var Safa, 26 år från Yemen.

I början pratade Safa bara engelska. Det verkade fungera, alla förstod henne. Men snart insåg hon att det var omöjligt att få jobb utan svenskan. Så Safa bestämde sig för att försöka prata så lite engelska som möjligt. Hon läser nu sista steget av SFI.

Innan Safa kom till Sverige arbetade hon som kassaansvarig i en matbutik och som receptionist på en vårdcentral. Nu vill hon gärna hitta ett liknande jobb. Men det viktigaste är att få in en fot på den svenska arbetsmarknaden.

Safa är duktig på - och tycker om att - arbeta med människor, det ger henne energi!

Den stora passionen i Safas liv är fotografi, och allt som har med det att göra. I framtiden drömmer hon om att arbeta som fotograf. För att lära sig mer om sin hobby kollar Safa på Youtube-tutorials och besöker så många museum och utställningar hon bara kan.

Vi hoppas att just DU kan hjälpa Safa! Kanske vill företaget du arbetar på träffa henne? Eller så känner du någon som borde anställa Safa?

Dela gärna vidare filmen via Facebook, Linkedin eller Youtube.

Rekryteringen sker via oss på Jobbentrén. Ta kontakt med Jobbentréns vd Andrea Dea Ahlenius på andrea@jobbentren.se eller 070-760 68 20.