FILM #5 - AVA VATACHANI

Ava kom till Sverige från Iran för bara 7 månader och 3 veckor sedan. Ändå pratar hon redan väldigt bra svenska och är klar med alla steg av SFI (svenska för invandrare).

Nyckeln för att lära sig snabbt är att inte falla tillbaka på engelskan - som Ava talar flytande - och att jobba hårt. Alltid göra mer än det som förväntas i skolan, och samtidigt lära sig via andra medel: svenska TV-serier, kompisar och språkappar.

En snabblärd, hårt arbetande och social person som alltid har massa projekt igång. Så beskriver Ava, som är 25 år gammal, sig själv.

Från Iran har hon en fyra år lång universitetsutbildning som inredningsarkitekt, och det skulle Ava gärna arbeta med i framtiden. Men just nu ligger fokus på att hitta ett första jobb i Sverige. Skaffa erfarenhet, tjäna pengar, bygga kontaktnät och fortsätta utveckla svenskan.

Ava söker just nu jobb som receptionist, kontorsassistent eller i butik. Hon är bra på service och tycker om att träffa nya människor. Hon har dessutom erfarenhet som kassör och butikssäljare från Iran.

Men trots tidigare erfarenheter och hög språkkunskap har det varit svårt för Ava att hitta jobb. Hon har skickat massor av ansökningar utan att få svar...

Därför hoppas vi att just DU kan hjälpa Ava! Kanske vill företaget du arbetar på träffa henne? Eller så känner du någon som borde anställa Ava? Bara att du delar filmen betyder mycket. Hjälp oss bredda Avas kontaktnät - tillsammans skapar vi integration!

Dela gärna vidare filmen via Facebook, Linkedin eller Youtube.

Rekryteringen sker via oss på Jobbentrén. Ta kontakt med Jobbentréns vd Andrea Dea Ahlenius på andrea@jobbentren.se eller 070-760 68 20.