FILM #3 Lilian Gouvêa Fernandes

Lilian och hennes familj flyttade till Sverige från Brasilien för två år sedan, när hennes man fick jobb här. Då visste de inte hur länge de skulle stanna, men ganska snabbt bestämde de sig för att bygga sina liv här.

Luiza, Lilians nioåriga dotter, trivs väldigt bra i skolan. Hon är jätteduktig på svenska och lär sina föräldrar nya ord varje dag. Lilian tycker också mycket om Sverige - framförallt den fina naturen.

I hemstaden Rio de Janeiro studerade hon administration på universitet. Lilian arbetade därefter flera år på ett stort läkemedelsföretag, och sedan två år som ekonomiadministratör på en bank.

Som person är Lilian glad, social och ambitiös. På fritiden tycker hon om att gå på bio och dansa - helst tillsammans med Luiza.

Det värsta Lilian vet är att inte ha något att göra. Därför är hennes situation idag - som arbetslös - svår. Lilian vet att hon inte pratar perfekt svenska, och att det varit en bromskloss i flera ansökningsprocesser. Men hon är övertygad om att det bästa vore att få en chans att visa vad hon går för. Att börja på ett jobb, där hon kan utveckla sin svenska varje dag.

Vi hoppas att just DU kan hjälpa Lilian! Kanske vill företaget du arbetar på träffa henne? Eller så känner du någon som borde anställa Lilian?

Vi hoppas att just DU kan hjälpa Safa! Kanske vill företaget du arbetar på träffa henne? Eller så känner du någon som borde anställa Safa?

Dela gärna vidare filmen via Facebook, Linkedin eller Youtube.

Rekryteringen sker via oss på Jobbentrén. Ta kontakt med Jobbentréns vd Andrea Dea Ahlenius på andrea@jobbentren.se eller 070-760 68 20.