Hur gör jag om jag vill anställa via Jobbentrén?
Kontakta oss! Hör gärna av dig till Marica direkt på 076-633 11 23, marica@jobbentren.se eller fyll i det här formuläret så kontaktar vi dig.

Hur hittar Jobbentrén nyanlända talanger?
Jobbentrén arbetar uppsökande – vi åker ut och intervjuar på till exempel skolor och boenden för nyanlända. Sedan gör Jobbentrén urvalet åt er genom att intervjua i flera steg. Jobbentrén gör noggranna matchningar, oavsett om du ska anställa en diskare eller ekonomiassistent. Det är för att du ska få träffa de nyanlända talangerna som passar bäst på just ditt företag.

Vad menar vi med nyanlända talanger?
En nyanländ är den som fått tillfälligt eller permanent uppehållstillstånd i Sverige och därmed har juridisk rätt att arbeta som vilken annan svensk medborgare som helst.

Sju av tio jobb i Sverige tillsätts genom kontakter – som nyanländ har man i regel få eller inga kontakter. Hos nyanlända finns en enorm potential och kompetens för företag med personalbehov att ta tillvara på. Därför arbetar Jobbentrén med att hjälpa företag att hitta talanger i just målgruppen nyanlända.

Hur ser Jobbentrén till att anställningen fungerar?
Efter lyckad rekrytering får den nyanställde en coach på Jobbentrén. I början fokuserar coachningen på att förbereda inför jobbstart och att komma in i sin roll på arbetsplatsen. Sedan finns coachen som bollplank för utmaningar och möjligheter – både på jobbet och privat – under hela första anställningsåret. Den nyanställde träffar sin coach 2-3 gånger i månaden.  

Jobbentrén följer även upp med dig som arbetsgivare - för att se till att allt rullar på fint och fungerar som det ska. Målet är lyckade anställningar.  I filmen ser du Alaa, en av de nyanlända talanger som fått jobb via oss, berätta om Jobbentréns coachningsprogram.

Hur tar Jobbentrén betalt?
Det är lönsamt att anställa via Jobbentrén. Ni får lägre personalkostnader via ekonomisk ersättning från Arbetsförmedlingen – det kallas nystartsjobb. Jobbentrén fakturerar hela ersättningen de första två månaderna. Resterande tio månader fakturerar vi en summa som motsvarar hälften av den ekonomiska ersättningen. Det är arvodet vi tar för att hjälpa er till lyckade anställningar, genom att hitta nyanlända talanger och se till att anställningen fungerar genom coachning.

Hur fungerar nystartsjobb?
Att ansöka om nystartsjobb är enkelt och Jobbentrén hjälper er med processen. Ersättningen betalas ut till er en gång i månaden, som en skattelättnad genom att kreditera företagets skattekonto. Summan beror på hur mycket stöd den anställde har rätt till, men ligger på 1-2,5 gånger arbetsgivaravgiften (31,42-78 %).

På ett år får ni upp till 78 550 kr lägre i lönekostnader – då ingår Jobbentréns arbete.

Vad krävs av mig som arbetsgivare?

För att anställa via oss ska vara anställningarna vara tillsvidare, provanställningar eller tidsbegränsade – helst i minst 6 månader. De kan vara på heltid eller deltid –helst med en anställningsgrad på minst 80%. Ni behöver även ha lön motsvarande kollektivavtalet för branschen.

Vilka branscher vänder Jobbentrén sig till?
Vi är experter inom service – restaurang, hotell och handel – men arbetar även mot andra branscher.

Var finns Jobbentréns verksamhet?
I Stockholm med omnejd. Kom förbi vårt kontor på en kopp kaffe så berättar vi gärna mer om hur vi arbetar – vi sitter på Hälsingegatan 49, 4 trappor (det står The Park på dörren).

Vad innebär det att Jobbentrén är ett socialt företag?
Jobbentrén är ett socialt företag vars huvudsakliga mål är att, tillsammans med arbetsgivare och nyanlända, skapa lyckade anställningar. När ni anställer via Jobbentrén tar ni som företag ansvar för integration och bidrar till en inkluderande arbetsmarknad. 

Kan jag engagera mig i Jobbentrén utan att anställa via er?
Gärna! Börja med att följa Jobbentrén på Facebook, Instagram och LinkedIn.

Som en del av coachningsprogrammet blir alla som fått jobb via oss matchade med en etablerad svensk kompis eller mentor. Vi erbjuder även gruppaktiviteter några gånger i månaden - för att bygga nätverk, lära sig om Sverige och såklart… ha roligt och utvecklas även utanför jobbet. Vi gör både lärorika och glädjefyllda saker. Gärna aktiviteter där nyanlända och svenskar möts. Vill du hjälpa till? Hör av dig till ville@jobbentren.se, 070-739 74 56 - tillsammans skapar vi integration!

Jag är nyanländ, kan Jobbentrén hjälpa mig att hitta jobb?
Jobbentrén letar alltid nyanlända talanger i Stockholm med omnejd. Skriv ett mail till info@jobbentren.se och berätta lite om dig själv. Så tar vi det vidare därifrån! 

anställ2.jpg
Namn *
Namn
Om du redan nu vet hur ditt personalbehov ser ut framöver, skriv lite om det.